Adviesbureau en softwareproducent Covalent is per 1 mei jl. ISO 27001 gecertificeerd. De internationale certificering werd toegekend door Kiwa Nederland en bevestigt dat Covalent aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging voldoet.

Covalent is een professionele adviseur in de vastgoed- en inframarkt. Ad Rabenort, algemeen directeur Covalent: “Onze opdrachtgevers hebben vaak publieke verantwoordelijkheden. De beveiliging van informatie is steeds vaker een vereiste om op projecten te kunnen inschrijven. Met de certificering voldoen wij officieel aan de vraag van onze opdrachtgevers en borgen wij bovendien de beveiliging van onze producten.”

ISO/IEC 27001:2013

De ISO/IEC 27001:2013 is de internationale norm voor informatiebeveiliging. De standaard beschrijft hoe organisaties informatiebeveiliging procesmatig moeten inrichten, met als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen de organisatie zeker te stellen.

De certificering van Covalent heeft betrekking op advisering en consultancy, interim-management, projectmanagement en software ontwikkeling voor profit en non-profit organisaties op het gebied van (complexe) ICT- en verandermanagement gerelateerde vraagstukken. Rabenort: “De normeisen zijn van toepassing op de inrichting van het gehele management systeem. Al onze systemen, processen en diensten voldoen aan de eisen voor informatiebeveiliging.”

Over Covalent

Covalent is een adviesbureau en softwareproducent. Wij helpen organisaties bij het realiseren, beheren en onderhouden van vastgoed en infrastructuur. Daarbij ontwikkelen we software, die onze klanten ondersteunt om hun organisatie op basis van optimale informatievoorziening aan te sturen.