Ingenieursbureau Covalent richtte recent Covalent Test- and Acceptance Service (TAS) op. Covalent TAS faciliteert in advisering en uitvoering van testen binnen grootschalige infraprojecten.

Met het oprichten van Covalent TAS brengt Covalent specifieke kennis en ervaring op het vlak van infrastructuur en testen samen. Michiel Vroon, directeur Covalent TAS: “Het testen van de technische installaties binnen grote infraprojecten is zeer complex. Het vraagt specifieke expertise om te komen tot de juiste uitvoering en daarmee tot acceptatie van opdrachtgever en stakeholders.”

Test- and Acceptance Service

De technische installaties van infra-objecten worden op basis van het ontwerp en de acceptatiecriteria getest. Hiervoor is specifieke kennis van infra-objecten en het opzetten van het testen nodig. Maikel Balster, directeur Covalent TAS: “Als het bijvoorbeeld een tunnel betreft, dan moet je de tunnelfunctie en het bijbehorende verkeerssysteem kunnen doorgronden. Dat geldt ook voor het testen van de software die alle technische installaties van zo’n tunnel correct laat samenwerken.” Een opdrachtgever wil zonder verrassingen naar de openstelling van een infraproject toe werken. Een gedegen testtraject is hiervoor randvoorwaarde. Ad Rabenort, algemeen directeur Covalent: “Met Covalent TAS voorzien wij in deze uiterst specifieke vraag.”

Expertise binnen infraprojecten

De dagelijkse leiding van Covalent TAS is in handen van directeuren Michiel Vroon en Maikel Balster. De eerste adviesopdracht onder de vlag van Covalent TAS wordt inmiddels uitgevoerd. Balster is manager Integrale testen en Proefbedrijf van Dienst Metro, voorheen Dienst Noord-Zuidlijn.

Beide heren hebben hun sporen binnen infraprojecten ruimschoots verdiend. Vroon onder meer als testmanager bij Rijkswaterstaat voor de opening van de 2e Coentunnel en bij de renovatie van de 1e Coentunnel, Balster als Manager Testen namens RWS voor de openstelling van de A2 Leidsche Rijn en als manager Inbedrijfstellen en beproeven bij de 2e Coentunnel. Vroon: “Onze samenwerking resulteert in een sterke combinatie van expertise over het testproces van mijn kant en expertise op het gebied van infra van Maikel Balster.”