Covalent heeft 2014 met een spetterend eindejaarsfeest afgesloten. Alle collega’s en leden van de Raad van Advies met hun partners genoten afgelopen weekend van een diner en overnachting in Kasteel Engelenburg. Een beproeft concept, maar daarom niet minder bijzonder. Ad Rabenort, algemeen directeur: “We sluiten 2014 af met een positief resultaat en dat vieren we met alle “Covalenters”; de schouders onder ons succes.”

Covalent kijkt terug op een druk jaar. Rabenort: “Onze mensen vervullen belangrijke rollen in projecten als de Noord/Zuidlijn, SAA, Coentunnel en Spoorzone Delft. Ook kregen we de opdracht om het trainingssysteem voor A4 Delft Schiedam te ontwikkelen. Daarnaast wint ons assetmangementsysteem Condor bekendheid. De keuze van het COA om met Condor haar vastgoedbeheer te faciliteren haalde het landelijke nieuws.”

Covalent begaf zich prominenter op de markt, onder meer door actief kennis te delen. Het adviesbureau nam actief deel aan binnenlandse- en buitenlandse conferenties, zoals de Dag van de Rail, de Nationale Tunnelconferentie en de International Tunnel Safety and Ventilation Conference in Graz. “Deze investeringen vielen samen met het aantrekken van een commercieel directeur. Toch sluiten we 2014 af met een positief resultaat. Daar zijn we trots op.”

Op naar 2015

Ook in 2015 verwacht Covalent te groeien. Rabenort: “De vraag naar domeinexperts in projecten neemt toe. Wij hebben de kennis over zowel het “ waarom” als het “hoe” in huis. Dat maakt ons een toonaangevende partner in de vastgoed en infrastructurele sector.” Ook het delen van kennis staat weer op de agenda. Zo is Covalent keynote spreker op het NIB congres Beheer en Onderhoud van Infrastructuur op 18 en 19 maart a.s. Rabenort: “Als je in de spotlights staat, val je op. Dat vraagt een hoge kwaliteit van ons, op alle vlakken. Die uitdaging gaan we aan met onze mensen en, hopelijk, ook met een aantal nieuwe gezichten.”