Dit zijn wij

Wij verbinden bedrijfsdoelstellingen en technologie

Dit zijn wij

Welkom bij Covalent! Wij zijn een adviesbureau en softwareontwikkelaar en helpen organisaties bij het realiseren, exploiteren en onderhouden van complexe infrastructuur. We versterken klanten op verschillende niveaus in projecten, van beleid en besturing tot projectmanagement en implementatie.

Het is onze passie om structureel bij te dragen aan het professionaliseren van bedrijfsprocessen én oplossingen te zien werken. Vaak zijn we de verbindende schakel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, omdat we zowel de taal van de opdrachtgever als die van de markt spreken. De kruisbestuiving tussen onze adviesdiensten en systeemontwikkeling is een natuurlijke bron voor innovatie en verbetering.

Dit maakt ons uniek

Het succes van Covalent wordt bepaald door de mensen die bij ons werken. Wij zijn bedreven in het vertalen van beleid en wetgeving naar de (praktische) operatie en van de operatie terug naar procesinrichting en strategie. We hebben niet alleen kennis over het “hoe”, maar ook over het “waarom”. Op basis hiervan kunnen wij de eisen vanuit de Tunnelstandaard bijvoorbeeld moeiteloos vertalen naar concrete keuzes, ook in het geval van afwijkende situaties. Dat maakt ons uniek.

Binden door te delen

Samenwerken en verbinden zijn woorden die horen bij Covalent. Het zit “in onze genen” en in onze naam: een covalente binding is een sterke binding tussen atomen via één of meer gemeenschappelijke elektronenparen. Binden door te delen dus.

Werken bij Covalent

Covalent is een “platte” organisatie met een informele werksfeer en korte lijnen. Er is ruimte voor initiatief, persoonlijke ontwikkeling en groei. We investeren planmatig in opleiding en training. Het feit dat wij een kleine organisatie met ongeveer 10 werknemers zijn en onze open sfeer stimuleert het ontstaan van innovatie en creatieve ideeën. Wij geloven in de kracht van individueel talent, maar ook het bundelen daarvan. Elke collega is een professional en samen komen we tot succesvolle resultaten.

Missie & strategie

Het realiseren en beheren van infrastructurele objecten wordt steeds omvangrijker en complexer. Dit komt onder meer doordat er vanuit de omgeving steeds meer eisen aan het gebruik worden gesteld, maar ook door de toename van wet- en regelgeving en het aantal betrokken disciplines. De thema’s die bij onze opdrachtgevers spelen in het kader van onderhoud en beheer, vragen om specifieke expertise en integrale oplossingen.

Dit maakt ons uniek

Wij onderscheiden ons van andere partijen met onze domeinkennis en streven ernaar een toonaangevend partner te zijn voor projecten binnen complexe infrastructuur. Het is onze ambitie om de oplossingen die wij nu realiseren in 2020 in een groot deel van de infrastructurele markt te zien werken. De beheersing van processen rond aanleg, realisatie, exploitatie en onderhoud kan volgens ons beter en goedkoper. Het is onze passie om de kwaliteit van de bedrijfsvoering van onze klanten blijvend te verbeteren. En het blijft niet bij mooie woorden; wij brengen het in de praktijk. Elke dag.

Strategie

Wij helpen onze klanten hun doelstellingen te behalen met advies en de ontwikkeling van efficiënte en effectieve totaaloplossingen. We kennen korte lijnen, waardoor we snel inspelen op de beweging van de markt en de organisatie. Wij volgen de ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet en leveren een bijdrage aan nieuwe inzichten over methoden en technieken.

Persoonlijk

Het succes van Covalent wordt bepaald door de mensen. Door de cultuur. Frank is op papier weliswaar directeur, in de praktijk draait het meer om het groepsbeeld en werken we op basis van gelijkheid. In een interview vertelt Frank over zijn en onze missie. Leer ons een beetje kennen! 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De zorg voor maatschappij en milieu is een structureel en integraal onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Het beheersen van onze impact op het milieu en de beperking van risico’s voor de maatschappij zijn een primaire verantwoordelijkheid van het management, maar ook van iedere medewerker.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een steeds nadrukkelijkere voorwaarde om in de toekomst succesvol te kunnen blijven ondernemen. Een goede zaak. Wij vinden dat ondernemen samengaat met aandacht voor “People, Planet en Profit”. Dat betekent duurzaam werken, bewust omgaan met energie en maatschappelijke betrokkenheid.

Elk jaar steunen wij een aantal initiatieven met een financiële bijdrage. Dit jaar zijn dat:

 • City Swim Amersfoort
  Covalent neemt in 2020 voor het eerst deel aan de City Swim Amersfoort. Dit is een zwemevent waarbij (business) teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.
 • Stichting Leergeld
  Stichting Leergeld Amersfoort zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die vanwege gebrek aan financiële middelen niet kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten. Jaarlijks staan ruim 100 kinderen voor een schooltas op de wachtlijst. Covalent sponsort Stichting Leergeld met 5 goedgevulde schooltassen.
 • Stichting De Bloesemhoff
  Stichting De Bloesemhoff zet zich in voor het realiseren, in standhouden en exploiteren van een zelfstandige woonvoorziening voor jong volwassenen met een beperking in Andel. Dit breed gedragen initiatief heeft budget nodig voor het inrichten van gemeenschappelijke ruimtes.
 • Voedselbank Amersfoort
  Iedereen heeft recht op voldoende en gezond eten. Toch zijn er veel mensen die te weinig inkomen hebben om dit te kopen. Aan deze groep mensen deelt de Voedselbank pakketten uit.
 • Netwerk Sociale Gasten
  Netwerk Sociale Gasten is een jongerennetwerk dat hulp biedt aan mensen met weinig of geen netwerk in de gemeente Amersfoort. De organisatie inspireert en faciliteert jongeren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar in het doen van sociale acties; vrijwilligerswerk.
Wij delen onze expertise door vakinhoudelijke bijeenkomsten te organiseren in samenwerking met onder meer Stichting Post Academisch Onderwijs (PAO) van de TU Delft en Zuyd Hogeschool. We zijn participant van Bouwstenen voor Sociaal (BvS) en het Nederlands kenniscentrum voor ondergronds bouwen en ondergronds ruimtegebruik (COB). Een heel andere vorm van delen: tijdens de Nationale Codeweek organiseren we jaarlijks een Masterclass Programmeren voor kinderen uit groep 8 van basisscholen uit onze omgeving.

Met onze kennis en expertise kunnen wij soms ook het verschil maken in maatschappelijke vraagstukken. Zo ontwikkelden wij in samenwerking met de afdeling Kinderurologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) een biofeedbackmethode voor de behandeling van kinderincontinentie.