Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.

Maak kennis met Emiel Heimann

Sinds augustus 2021 is onze collega Emiel Heimann aangesloten bij ons team. De rol die Emiel vervult is een mooi voorbeeld van het resultaat van een aannamebeleid waarbij men kijkt naar talent en ambitie, zonder daar een expliciete ‘functienaam’ of profiel aan te hangen. Onze mensen werken in grote infrastructurele projecten voor tunnels, bruggen en sluizen. Emiel is ons team komen versterken en brengt daarmee expertise op het gebied van service coördination en project management mee. Nu zijn functie steeds meer vorm krijgt, wordt steeds duidelijk hoe zeer ook onze klanten profiteren van ons diverse team.

Emiel, wat is jouw rol binnen Covalent?

“In een platte organisatie zoals Covalent is het leuke dat je de kans krijgt om je met veel verschillende dingen bezig te houden. Toen ik vijf maanden geleden startte ben ik me eerst gaan inlezen. De projecten die Covalent uitvoert voor onder anderen Rijkswaterstaat, verschillende provincies en gemeenten, zijn niet eenvoudig. Het gaat om grote infrastructurele projecten met een jarenlange looptijd. Natuurlijk was vervolgens de vraag hoe ik mijn expertise in kon zetten in dergelijke projecten. Op deze vraag kwam al snel een antwoord toen bij het project van collega Jenny Daverveld, technisch manager TTI bij Zuidasdok, ondersteuning nodig bleek. Ik werk nu 4 dagen per week op het project Zuidasdok in de rol van ‘Assistant Technisch Manager’.”

Wat zijn jouw ambities en hoe zie je die voor je binnen Covalent?

“Natuurlijk ben ik pas onlangs aan de slag gegaan binnen de infrastructuur. Ik kom uit een technische organisatie met een duidelijke hiërarchie en reguliere persoonlijke ontwikkelplannen. Wat bijzonder is bij Covalent, is dat ik me kan en mág ontwikkelen in de rol die ik ambieer. Ook al is dat voor mij op dit moment nog niet kristalhelder. Covalent is een organisatie waar je de kans krijgt om te ontdekken waar je naartoe wilt werken. En waar je vervolgens ook ondersteund wordt om daar te komen. Ik krijg bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te kijken, te proeven en te spieken bij heel interessante projecten en kan me tegelijkertijd nuttig maken door mijn eigen expertise in te zetten. Hierdoor draag ik ook daadwerkelijk bij aan projecten, wat ik zelf heel belangrijk vind. Op dit moment, met wat ik in het afgelopen half jaar dat ik bij Covalent werk heb gezien, lijkt mij een rol als Technisch Manager wel een hele mooie! Vraag het me over een jaar nog maar eens!

“Ik krijg de mogelijkheid om mee te kijken, te proeven en te spieken bij heel interessante projecten en kan me tegelijkertijd nuttig maken door mijn eigen expertise in te zetten.”

Wat maakt Covalent een fijne organisatie om bij te werken?

“Covalent is een platte organisatie waar je bij iedereen binnenloopt. Er wordt hier echt gekeken naar mensen, talenten en ambities. Een belangrijke graadmeter is ‘hoe blij is iemand’. En dat is toch wel heel bijzonder. Er zijn naar mijn weten weinig organisaties die écht kijken naar de mensen zoals dat binnen Covalent gebeurt. Daarbij zijn de projecten natuurlijk fantastisch. We werken aan grote projecten en maken daarmee een positieve impact op het water- en wegennet in Nederland. Dat is toch gaaf!?”

Wat zou je willen zeggen tegen potentiële nieuwe collega’s?

“Vaak wordt gedacht dat werken aan ‘Tunnel Technische Installaties’ of installaties voor bruggen en sluizen alleen om techniek draait. Maar niets is minder waar. De projecten die wij uitvoeren gaan verder dan techniek. Ook hierbij gaat het om mensen. Om opdrachtgevers, aannemers, stakeholders; om het bij elkaar brengen van de juiste expertises en disciplines. Wij zijn er als een project écht ingewikkeld wordt. Dan helpen wij door de vraag ‘achter de vraag’ boven tafel te krijgen. ‘Waar gaat het hier nou werkelijk om?’ ‘Wat moeten we hier oplossen?’ Uiteindelijk draait het om de oplossing van het werkelijke probleem, het leggen van connecties en het maken van verbinding. Ik zou dus willen zeggen dat binnen Covalent veel mogelijk is en dat praten nooit kwaad kan. ”

Werken bij Covalent

Ben je na het lezen van Emiels’ verhaal enthousiast geworden en ben je benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij Covalent? Wij maken graag kennis met je! Stuur hiervoor een kort bericht naar info@covalent.nl.

Meer nieuws

Deel dit bericht

LinkedIn
WhatsApp
Email