Hij stapte uit het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar was. Het plan was om een jaar de tijd te nemen om te bedenken wat hij wilde, maar drie maanden later verveelde Diderick Oerlemans zich dood. Hij belde met een oud opdrachtgever en werd gekoppeld aan Ad Rabenort, algemeen directeur van adviesbureau en softwareleverancier Covalent. Oerlemans startte direct met opdrachten voor Vereniging Eigen Huis en ProRail, richtte de softwaregroep op en werd partner van Covalent. Zijn missie: succesvolle producten op de markt brengen en met leuke dingen bezig zijn. “Als je het niet meer leuk vindt, dan kun je beter stoppen.” 

Toch weer ondernemer dus. Dat onafhankelijk willen zijn, zat er al jong in. Oerlemans: “Toen ik 13 was verkocht ik mijn eerste programma aan Van Dale woordenboeken. Ergens in rollen, is vaak minder toevallig dan je denkt.” Zelf de koers uitzetten geeft zowel een extra dimensie als extra zorg. “Je beleeft de successen heel intens, maar ook de dingen die niet lukken.” De passie van Oerlemans is creëren. Iets maken waar nog niets is. “Daarom maakt voor mij de inhoud dit werk leuk. Bovendien werken we in projecten met nieuwswaarde, we kunnen zichtbaar het verschil maken.”

Voorkant van de golf

Softwareontwikkeling en engineering van installaties is volgens Oerlemans nog lang niet op het niveau van de proces- en chemische industrie. Daar wil hij gericht aan bijdragen. “Het gaat met kleine stappen. We zoeken telkens naar het juiste niveau van vernieuwing in ons vakgebied, want als je te ver vooruit loopt, raak je mensen kwijt. We willen op de beste plek op de voorkant van de golf zitten.” Het uitgangspunt is datgene wat voor de klant belangrijk is. Daarin moet Oerlemans realistisch zijn. “Met de komst van grote klanten zoals het Rijksvastgoedbedrijf gaan kwaliteit en professionaliseren voor innovatie. Toch hebben we ook state of the art software geleverd voor het online trainen van tunneloperators. We durven dan af te wijken, in dit geval van standaard PLC software.”

Het gedachtegoed van Agile is voor Covalent business as usual. “We zijn zo’n 10 jaar geleden al gestart met Scrum. Het heeft ons altijd geholpen in het leveren van kwaliteit en precies dat wat de klant wil. Die kennis nemen we mee als we iets nieuws gaan doen. Continuous Delivery voegt daar een extra dimensie aan toe. En Internet of Things gaat ons werk steeds meer beïnvloeden. Apparatuur beschikt over chips, kan praten en uitgelezen worden. Daar maken we gebruik van. Zo kunnen we met ons asset managementsysteem Condor apparatuur uitlezen op afstand. “

Lego Robotics

Oerlemans studeerde informatica. “Dan kun je eigenlijk nog niets, daar moet je een vak aan toevoegen. Dat werd assetmanagement. De component techniek speelt hierin een grote rol en dat is niet toevallig. Mechanica, systemen die zich gedragen of misdragen; ik vind dat prachtig. Pas heb ik Lego Robotics gekocht, dat doe ik graag met mijn zoons. Dat is het leuke; de passie stopt niet bij werk. Ook het lastige; mijn werk houdt niet op als ik thuis kom. Afgelopen weekend heb ik mijn laptop bewust dicht gelaten, dat moet soms. Anders ben ik er altijd mee bezig. Ik kan ’s nachts ineens wakker worden met een oplossing voor een probleem.”

Achterover leunen, genieten van succes; Oerlemans is daar niet zo goed in. “Ik heb altijd nog duizend dingen die ik ook wil doen.” Wel kan hij zijn gedachten goed verzetten. Door les te geven aan kinderen bijvoorbeeld. Of te klussen aan zijn auto of boerderij. Ook op die vlakken wil hij altijd het maximale eruit halen.

Het nieuwe denken

Belangrijke eigenschappen in dit vak zijn volgens Oerlemans het vermogen om te activeren, de drive om dingen voor elkaar te krijgen en om van idee tot oplossing te komen. Ook noemt hij mensenkennis als belangrijke factor. “Ik ben geen typisch mensenmens. Ik vergeet bijvoorbeeld standaard verjaardagen. Maar ik ben wel sterk relatiegericht. Wij willen altijd meer leveren dan de klant verwacht. Dan moet je goed kunnen luisteren. Vooral in politiek gevoelige projecten is het erg belangrijk om eerst te luisteren en dan pas te praten.”

Het vraagt ook flexibiliteit om te kunnen en durven bijsturen op het eindproduct. “Een contract is niet meer of minder dan de leidraad voor het vinden van de klantverwachting. Dat is het nieuwe denken. Deze moderne manier van omgang tussen opdrachtgever en opdrachtnemer wil ik vanuit Covalent op alle niveaus uitdragen.”

In de afgelopen jaren ontwikkelde Covalent haar gezicht naar buiten. Sommige stappen in dat proces gaven niet het gewenste succes. “We moeten niet alles willen veranderen, dat is een belangrijke les geweest. De focus ligt op succesvolle producten en leuk werk, vanuit die basis bestaan we alweer 15 jaar.”

Diderick Oerlemans is senior consultant en partner van Covalent. Hij studeerde technische informatica aan de universiteit Delft. Hij was o.a. technisch manager bij de Coentunnel en projectmanager knoppentrainer voor A4DS. Momenteel is hij technisch manager bij Zuidasdok. Diderick geeft les in programmeren bij een basisschool, klust in en om het huis, stapt regelmatig in zijn oldtimer Porsche en kan maar moeilijk van Lego Robotics afblijven.