Covalent en de Universiteit Twente nemen deel aan het onderzoeksvoorstel DARWIN voor Horizon 2020. Het DARWIN voorstel behelst een compleet framework voor aanleg, beheer en onderhoud van multimodale infrastructuur. Covalent staat in dit onderzoek gesteld voor de realisatie van een innovatief big data platform met analyse- en beslissingsondersteunende software.

Covalent en de Universiteit Twente werken samen voor deelname aan het onderzoeksvoorstel DARWIN voor Horizon 2020. Horizon 2020 is een Europees subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie. De subsidie is bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Het DARWIN voorstel behelst een compleet governance framework voor geïntegreerde infrastructuur.

Softwareontwikkeling

Covalent is partner in het consortium van deelnemende partijen op basis van onze innovatieve software ontwikkeling. Hans Dijkema, manager Infra groep Covalent: “Wij willen bijdragen aan de integrale werking van infrastructuur met advies en oplossingen. De ontwikkeling van software gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek, bevordert oplossingen die in de markt ook echt werken.”

Aanleg en onderhoud infrastructuur

Aanleg en onderhoud van infrastructuur kan beter beheerst worden door slim gebruik te maken van big data initiatieven. Met het verder verdichten van deze informatie kan het Europese beleid voor infrastructuur worden verantwoord en aangestuurd op basis van strategische informatie met een grote actualiteit. Bovendien biedt het gelegenheid om een volgende stap te zetten in de ingezette lijn van prestatiegerichte aanleg- en onderhoudscontracten bij asset owners als Rijkswaterstaat en ProRail.

Dijkema: “Binnen het consortium van deelnemers voor DARWIN realiseren wij een big data platform en de analyse- en beslissingsondersteunende software. Dit platform maakt het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens over assets real-time te verwerken en ontsluiten.”

Lees hier het volledige onderzoeksvoorstel van Covalent en Universiteit Twente: Proposal DARWIN.