Renovatie Amsterdamse wegtunnels

2015-2016 De Piet Heintunnel en de Arenatunnel worden gerenoveerd. Ronald Gram, partner Covalent, is voorzitter van de Challenge Board; een onafhankelijke adviescommissie voor de aanpak van de aanbesteding.

Piet Heintunnel en Arenatunnel

De Piet Heintunnel is een gecombineerde tunnel die het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland verbindt. De tunnel is 1500 meter lang en bestaat uit drie buizen, waarvan er 2 bestemd zijn voor verkeer en 1 voor een trambaan. De Arenatunnel maakt onderdeel uit van de Burgemeester Stramanweg, een doorgaande weg tussen Ouderkerk en Amsterdam Zuidoost. De tunnel gaat onder de ArenA door naar Amsterdam Zuidoost. Binnenkort moeten de Piet Heintunnel en de Arenatunnel gerenoveerd worden. De renovatie van de tunnels bevat een deel civieltechnische aanpassing en een groot deel aanpassing en vervanging van de tunneltechnische installaties (TTI).

Challenge Board

Ronald Gram, partner van Covalent, is gevraagd als voorzitter van de Challenge Board. Deze commissie beoordeelt namens de opdrachtgever de aanpak van het inkoop- en aanbestedingsproces. De inkoopstrategie is opgesteld door het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam. De Challenge Board beoordeelt keuzes zoals het wel of niet samenvoegen van tunnels in het contract, het (deels) opnemen van 1e lijns onderhoud en overige contracteisen.

Daarom Covalent

Covalent is gevraagd op basis van de ervaring van Ronald Gram met complexe vraagstukken over tunnelveiligheid, integrale besturing en tunneltechnische installaties (TTI). Bovendien werken wij doorgaans voor organisaties die zich vanuit een regievoerende rol aan de opdrachtgeverszijde van de markt bevinden. Vanuit deze positie is Ronald Gram inmiddels ook zeer bedreven in het vertalen van beleid en wetgeving naar de operatie en van de operatie terug naar procesinrichting en strategie. Gram gaat deze nieuwe job met plezier aan, in de wetenschap dat hij zijn ervaring en expertise kan inzetten en delen.