Toetsing project VIT2

2016-heden De technische installaties in 8 tunnels in Noord- en Zuid-Holland worden de komende jaren vervangen. In opdracht van Rijkswaterstaat toetst Covalent, samen met partner Wagemaker, de 2 opdrachtnemers. Wij verzorgen de veiligheids-, systeem-, proces- en producttoetsen.

Tunnel Noord- en Zuid Holland

Rijkswaterstaat vervangt de komende jaren de technische installaties in 8 tunnels in Noord- en Zuid-Holland onder de projectnaam Vervangings Investeringen Tunnels (VIT 2). Het project wordt in 2 delen apart na elkaar aanbesteed; het vervangen van de installaties en het aanpassen van de bedienings- en besturingssystemen. De werkzaamheden vinden plaats in de Drechttunnel, Noordtunnel, Beneluxtunnel, 1e en 2e Heinenoordtunnel, Wijkertunnel, Sytwendetunnels en Schipholtunnel.

Toetsing systemen en processen

Covalent heeft, samen met partner advies- en ingenieursbureau Wagemaker, van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen voor het leveren van toetsproducten. Het gaat om de toetsing van de 2 opdrachtnemers door middel van Systeemgerichte Contractbeheersing. De opdracht bestaat onder meer uit systeem-, proces- en productentoetsen en veiligheidstoetsen. De opdracht is begin 2016 verstrekt en heeft een doorlooptijd van 2,5 jaar.

Covalent heeft ruime ervaring met het reviewen van projectdocumenten in het domein complexe infra, in het bijzonder tunnels. Ook beschikken wij over technische expertise met betrekking tot tunneltechnische installaties (TTI) en industriƫle automatisering. Dit mogen wij inzetten in combinatie met de ruime ervaring met SCB en de technische expertise met betrekking tot civiele techniek van Wagemaker.