Op zondag 23 september jl. vond de 28e editie van de Dam tot Damloop plaats. Het grootste hardloopevenement van Nederland trok veel enthousiaste deelnemers en toeschouwers. De 50.000 deelnemers legden de route af van centrum Amsterdam, via de IJtunnel, naar het centrum van Zaandam.

Covalent nam voor de 2e keer deel aan de Businessloop, dit jaar met Diderick Oerlemans,  Richard de Klerk en een groep fanatieke aanhang. Oerlemans: “Het was weer een mooie loop en perfect weer. De tijden in onze groep varieerden van 1:07:20 tot 1:44:2. ”

De Businessloop vierde dit jaar haar 25 jarig jubileum en was ongekend populair. Het limiet voor het aantal bedrijfsteams was binnen enkele uren bereikt. Sportieve bedrijven uit heel Nederland schreven zich in. Toppers in de Businessloop zijn Ahold (deelnemer met de meeste teams) op de voet gevolgd door KLM, en Post NL (zij gingen het vaakst met een overwinning naar huis).

De organisatie van de Dam tot Damloop kijkt terug op een succesvol verlopen evenement. De weersomstandigheden waren goed, er was veel publiek en de sfeer was feestelijk. Leonard Komon kwam als eerste over de finish, bij de vrouwen zette Sylvia Kibet de beste tijd nee