Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.

Vacature Adviseur Industriële Automatisering

De overheid is gestart met een grote vervangings- en renovatie opgave voor bruggen, sluizen, tunnels en viaducten die in de jaren 50-60 gebouwd zijn. Dit is nodig om toekomstbestendig te worden en hier dagelijks veilig gebruik van te kunnen blijven maken. Deze complexe infrastructurele projecten bestaan uit veel systemen voor de bediening, besturing en bewaking. In een tunnel zit bijvoorbeeld al meer dan 50 verschillende installaties. Onze uitdaging zit in het integreren van al deze installaties tot een werkend geheel waarbij we ook de levensduur in ogenschouw nemen.

Wat ga je doen?

Als Adviseur Industriële Automatisering bij Covalent ben je de verbindende partij tussen de klant (vaak is dat overheid) en de vele leveranciers van industriële automatisering  bij de grootste infrastructurele projecten. Je brengt de wensen van de klant in kaart en vertaalt dit naar de leveranciers. En andersom vertaal je de mogelijkheden van de leveranciers naar de klant toe. Je hebt hierin een verbindende en adviserende rol en levert technisch-inhoudelijke input. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de strategiebeschrijving en een Plan van Aanpak voor het vervangen van de tunnel technische installaties. Je bewaakt de integraliteit tussen besturing en de installaties. Verder heb je een oog voor samenhang, hierdoor ontdek je gemakkelijk de gaten in een specificatie en ontwerp, en je vindt het leuk deze op te lossen. Je bent alert op eventuele risico’s die kunnen ontstaan en neemt hier actie op. Verder neem je een deel van de projectbegeleiding op je. Als ingehuurde heb je een vrijere en unieke positie. Hierdoor kun je politieke onmogelijkheden doorbreken, bruggen slaan en alle elementen in een project bij elkaar brengen. Je wordt gecoacht en begeleid door een senior collega waarmee je ook inhoudelijk kunt sparren. Je werkt bij klanten op locatie, met name in de driehoek Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Dit zijn wij

Covalent is een adviesbureau voor projecten in de infrastructuur. Wij werken op sleutelposities bij klanten aan grote infrastructurele projecten en zijn betrokken bij nagenoeg alle grote infrastructurele projecten in Nederland, onder andere bij de Betuwe route, tunnel A73, A2 Leidsche Rijn, Spoorzone Delft, IJtunnel, Michiel de Ruyter tunnel, Coentunnel, NoordZuidlijn en de totstandkoming van de Tunnelstandaard van Rijkswaterstaat.

Wij geloven in een integrale aanpak. We werken in de vakgebieden systeemintegratie, technisch management, systeemarchitectuur en kwaliteitsmanagement. We zijn seniors en mediors.

Onze kracht zit in het aan elkaar koppelen van diverse systemen binnen een project én de mensen uit de diverse projectonderdelen motiveren en stimuleren om met elkaar samen te werken. In deze samenwerking hebben wij begrip voor elkaars problemen en verliezen daarbij niet onze kritische blik. Vanuit dat begrip kunnen wij tot kwalitatieve hoogstaande oplossingen komen, die breder zijn dan alleen een technische invalshoek kan bieden.

Onze waarden zijn verbondenheid, veiligheid, integriteit en behulpzaamheid. We delen onze kennis en expertise, ook met onze klanten en concullega’s. We respecteren elkaars situatie en positie. En zijn open en transparant. We helpen elkaar om de grenzen aan onze kennis en kunde te verleggen.

Dit krijg je

Je stapt in een fijn team met zeer ervaren collega’s in dit vakgebied. Je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief. Zo heb je inspraak in welke projecten je gaat oppakken. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. En denk je mee over de koers die we als Covalent varen.

Wij zijn gelijkwaardig in wat we doen, daarin heeft elke collega een eigen positie. Ieders stem wordt gehoord en iedereen kan het verschil maken. Daar zijn we trots op. We respecteren elkaars authenticiteit. Daardoor vormen we inmiddels een gemêleerd karakteristiek gezelschap. We delen kennis en ervaring zodat we van elkaar kunnen leren. En de mogelijkheid bestaat om interne (bestuurlijke) taken in te vullen om een brede ervaring op te doen. Dat maakt het werken bij Covalent boeiend en leuk. Als professional, maar ook als mens.

 • Marktconform salaris
 • 32-40 uur, deels thuiswerken is een vanzelfsprekendheid
 • Leaseauto, laptop, telefoon en pensioen zijn prima geregeld

Dit vragen wij van je

 • Kennis van en interesse in techniek & industriële automatisering.
 • 5-10 jaar ervaring.
 • Je werkt zelfstandig en werkt ook graag in teamverband.
 • Complexe materie kun je begrijpelijk maken.
 • Naast technisch is ons werk ook mensgericht, het verbinden van mensen en hun belangen. Jij krijgt een kick van het bij elkaar brengen van mensen die figuurlijk verschillende talen spreken.
 • Nieuwsgierigheid: je wilt weten waarom. Wie is er betrokken en wat is in essentie hun wens, vraag of belang? Vaak gaat het niet om techniek alleen, maar om wetgeving, beleid of het proces.
 • Je ziet mogelijkheden in plaats van problemen. Voor de klant, voor jezelf en voor ons.
 • Verder heb je een drive om tot goede resultaten te komen, je ziet verbanden, je bent slim (HBO/WO werk- en denkniveau), besluitvaardig en zelfstandig.

Wij maken graag kennis met je

Klinkt dit interessant? Stuur dan een kort bericht per mail via anuschka.vandelangenberg@covalent.nl of bel 06-26821107. Dan gaan we kennismaken met elkaar.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.