Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.

Vacature Technisch manager TI

De overheid is gestart met een grote vervangings- en renovatie opgave voor bruggen, sluizen, tunnels en viaducten die in de jaren 50-60 gebouwd zijn. Dit is nodig om toekomstbestendig te worden en hier dagelijks veilig gebruik van te kunnen blijven maken. Deze complexe infrastructurele projecten bestaan uit veel systemen voor de bediening, besturing en bewaking. In een tunnel zit bijvoorbeeld al meer dan 50 verschillende installaties. Onze uitdaging zit in het integreren van al deze installaties tot een werkend geheel waarbij we ook de levensduur in ogenschouw nemen.

Wat ga je doen?

Als Technisch Manager zorg je voor de begeleiding en aansturing van het ontwerp tot realisatie van infrastructurele projecten. Je zorgt voor een optimale project- en procesbeheersing, stuurt technische teams aan en zorgt voor de juiste mensen op het juiste project, betrekt stakeholders, zorgt voor kaderstelling en adviseert over complexe strategische vraagstukken. Kwaliteit en veiligheid zijn jouw speerpunten bij jouw projecten.

Je dag start vandaag bij een van je klanten. Het project wat je daar begeleidt loopt goed. Je gaat bij alle mensen die in je team zitten langs voor de huidige status: hoe loopt het, waar kan ik je bij helpen, halen we de afgesproken deadline? Daarna volg je de actiepunten op die veelal op het vlak van verbinding, samenwerking en afstemming liggen. Net voor de lunch bereid je een presentatie voor met een update voor je klant. Tijdens deze presentatie probeer je je klant te overtuigen om een andere weg in te slaan: nog niet eerder gedaan, innovatief, gedurfd. Dat wordt een gesprek waar je al je overtuigingskracht naar voren moet brengen. In de middag stem je af met de andere managers in het managementteam, samen zoek je naar de beste afweging voor het project.

De volgende dag ben je bij een ander project, dit loopt minder goed op het vlak van verwachtingsmanagement. Werk aan de winkel. Je loopt bij mensen langs om mee te kijken en plant proactief meetings in met de stakeholders om afstemming te zoeken en problemen op te lossen. Aan het einde van de dag heb je nog een coachingsgesprek staan met een van de collega’s om hem of haar verder te helpen. Weer een productieve dag, veel energie en toegevoegde waarde.

Dit zijn wij

Covalent is een adviesbureau voor projecten in de infrastructuur. Wij werken op sleutelposities bij klanten aan grote infrastructurele projecten en zijn betrokken bij nagenoeg alle grote infrastructurele projecten in Nederland, onder andere bij de Betuwe route, tunnel A73, A2 Leidsche Rijn, Spoorzone Delft, IJtunnel, Michiel de Ruyter tunnel, Coentunnel, NoordZuidlijn en de totstandkoming van de Tunnelstandaard van Rijkswaterstaat.

Wij geloven in een integrale aanpak. We werken in de vakgebieden systeemintegratie, technisch management, systeemarchitectuur en kwaliteitsmanagement. We zijn seniors en mediors.

Onze kracht zit in het aan elkaar koppelen van diverse systemen binnen een project én de mensen uit de diverse projectonderdelen motiveren en stimuleren om met elkaar samen te werken. In deze samenwerking hebben wij begrip voor elkaars problemen en verliezen daarbij niet onze kritische blik. Vanuit dat begrip kunnen wij tot kwalitatieve hoogstaande oplossingen komen, die breder zijn dan alleen een technische invalshoek kan bieden.

Onze waarden zijn verbondenheid, veiligheid, integriteit en behulpzaamheid. We delen onze kennis en expertise, ook met onze klanten en concullega’s. We respecteren elkaars situatie en positie. En zijn open en transparant. We helpen elkaar om de grenzen aan onze kennis en kunde te verleggen.

Dit krijg je

Je stapt in een fijn team met zeer ervaren collega’s in dit vakgebied. Je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief. Zo heb je inspraak in welke projecten je gaat oppakken. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. En denk je mee over de koers die we als Covalent varen.

Wij zijn gelijkwaardig in wat we doen, daarin heeft elke collega een eigen positie. Ieders stem wordt gehoord en iedereen kan het verschil maken. Daar zijn we trots op. We respecteren elkaars authenticiteit. Daardoor vormen we inmiddels een gemêleerd karakteristiek gezelschap. We delen kennis en ervaring. Zo werk je ook aan je eigen ontwikkeling. En de mogelijkheid bestaat om interne (bestuurlijke) taken in te vullen om een brede ervaring op te doen. Dat maakt het werken bij Covalent boeiend en leuk. Als professional, maar ook als mens.

  • Marktconform salaris
  • 32-40 uur, deels thuiswerken is een vanzelfsprekendheid
  • Leaseauto, laptop, telefoon en pensioen zijn prima geregeld

Dit vragen wij van je

  • Kennis van en interesse in techniek & industriële automatisering.
  • Ervaring met het managen van teams.
  • Naast technisch is ons werk vooral mensgericht, het verbinden van mensen en hun belangen. Jij krijgt een kick van het bij elkaar brengen van mensen die figuurlijk verschillende talen spreken.
  • Nieuwsgierigheid: je wilt weten waarom. Wie is er betrokken en wat is in essentie hun wens, vraag of belang? Vaak gaat het niet om techniek alleen, maar om wetgeving, beleid of het proces.
  • Je ziet mogelijkheden in plaats van problemen. Voor de klant, voor jezelf en voor ons.
  • Verder heb je een drive om tot goede resultaten te komen, je ziet verbanden, je bent slim (HBO/WO werk- en denkniveau), besluitvaardig en zelfstandig.

Wij maken graag kennis met je

Klinkt dit interessant? Neem dan contact op via info@covalent.nl. Je mag uiteraard ook een sollicitatie en CV sturen!

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.