Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kornwerderzand

Project Kornwerderzand bevindt zich in de Afsluitdijk en betreft het verbreden van de vaarwegen en het vervangen van de draaibruggen in de A7, die aan het einde van hun levensduur zijn. 

Bruggen en sluizen zijn aan vervanging toe

De 2 draaibruggen gaan vervangen worden door 4 basculebruggen, waarvan de westelijke bruggen een grotere doorvaartbreedte krijgen. In een tweede fase zal de huidige grote sluis van Kornwerderzand vervangen worden door een nieuwe sluis met een bredere en iets langere kolk. Ook zal er als derde onderdeel een nieuw bediengebouw moeten worden gerealiseerd.

De bruggen en sluizen in Kornwerderzand zijn van Rijkswaterstaat, maar omdat de Provincie Friesland (PF) grote belangen bij het uitvoeren van het project heeft hebben RWS en PF in een Bestuursovereenkomst afgesproken dat PF het project uitvoert.

Industriële Automatisering

PF heeft voor het ontwerp Royal HaskoningDHV gecontracteerd. Flip van Dijk werkt als senior adviseur Industriële Automatisering in het projectteam van RHDHV aan het voorlopig ontwerp (VO) van met name de bediening en besturing en datacommunicatie en transmissie voor de nieuwe bruggen van Kornwerderzand. Daarnaast werkt hij samen met andere specialisten om de integraliteit van alle ontwerpen te borgen.

Uiteindelijk zal er een opdrachtnemer voor de bouw en inbedrijfstelling van de bruggen worden gecontracteerd, waarna het ontwerp in een bouwteam samen met de opdrachtnemer wordt vervolgd.

Meer informatie over dit projecten en andere projecten in en rond de Afsluitdijk vindt u op deze website.

Foto: https://deafsluitdijk.nl/werkzaamheden-in-beeld/

Deel dit project

LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer projecten

Reevesluis

Covalent is bij de Reevesluis betrokken geraakt in de eindfase van het project. Flip van Dijk en Tjerk-Peter van den Berg zijn toegevoegd aan het

Lees dit bericht »
Covalent vervult rol systeemarchitect Gaasperdammerweg

A9 Gaasperdammertunnel

2013-heden Het project A9 Gaasperdammerweg maakt onderdeel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Covalent raakte betrokken vanuit de Landelijke Tunnelstandaard en vervult in opdracht van

Lees dit bericht »