Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De zorg voor maatschappij en milieu is een structureel en integraal onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Het beheersen van onze impact op het milieu en de beperking van risico’s voor de maatschappij zijn een primaire verantwoordelijkheid van het management, maar ook van iedere medewerker.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een steeds nadrukkelijkere voorwaarde om in de toekomst succesvol te kunnen blijven ondernemen. Een goede zaak. Wij vinden dat ondernemen samengaat met aandacht voor “People, Planet en Profit”. Dat betekent duurzaam werken, bewust omgaan met energie en maatschappelijke betrokkenheid.

Elk jaar steunen wij een aantal initiatieven met een financiële bijdrage. Voorbeelden daarvan zijn:

 • City Swim Amersfoort
  Covalent neemt in 2020 voor het eerst deel aan de City Swim Amersfoort. Dit is een zwemevent waarbij (business) teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.
 • Stichting Leergeld
  Stichting Leergeld Amersfoort zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die vanwege gebrek aan financiële middelen niet kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten. Jaarlijks staan ruim 100 kinderen voor een schooltas op de wachtlijst. Covalent sponsort Stichting Leergeld met 5 goedgevulde schooltassen.
 • Stichting De Bloesemhoff
  Stichting De Bloesemhoff zet zich in voor het realiseren, in standhouden en exploiteren van een zelfstandige woonvoorziening voor jong volwassenen met een beperking in Andel. Dit breed gedragen initiatief heeft budget nodig voor het inrichten van gemeenschappelijke ruimtes.
 • Voedselbank Amersfoort
  Iedereen heeft recht op voldoende en gezond eten. Toch zijn er veel mensen die te weinig inkomen hebben om dit te kopen. Aan deze groep mensen deelt de Voedselbank pakketten uit.
 • Netwerk Sociale Gasten
  Netwerk Sociale Gasten is een jongerennetwerk dat hulp biedt aan mensen met weinig of geen netwerk in de gemeente Amersfoort. De organisatie inspireert en faciliteert jongeren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar in het doen van sociale acties; vrijwilligerswerk.

Wij delen onze expertise door vakinhoudelijke bijeenkomsten te organiseren in samenwerking met onder meer Stichting Post Academisch Onderwijs (PAO) van de TU Delft en Zuyd Hogeschool. We zijn participant van Bouwstenen voor Sociaal (BvS) en het Nederlands kenniscentrum voor ondergronds bouwen en ondergronds ruimtegebruik (COB). Een heel andere vorm van delen: tijdens de Nationale Codeweek organiseren we jaarlijks een Masterclass Programmeren voor kinderen uit groep 8 van basisscholen uit onze omgeving.

Met onze kennis en expertise kunnen wij soms ook het verschil maken in maatschappelijke vraagstukken. Zo ontwikkelden wij in samenwerking met de afdeling Kinderurologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) een biofeedbackmethode voor de behandeling van kinderincontinentie.