Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jenny Daverveld over haar werk als Technisch Manager TTI bij Zuidasdok

Jenny Daverveld - Covalent

Onze collega Jenny werkt sinds 2017 bij Covalent. Ze wordt momenteel ingezet als Technisch Manager TTI op het programma Zuidasdok. Dit project kent een enorme omvang en bevindt zich in een dynamische omgeving met veel verschillende vervoersbewegingen. Jenny is onderdeel van het deelproject ‘Tunnel’ en brengt hier haar expertise in als het gaat om tunnelveiligheid. Het Zuidasdok-programma behelst de grootste bouwoperatie in z’n soort. Het infrastructurele project Tunnel brengt de A10 ondergronds en de rijksweg wordt verbreed van vier naar zes rijstroken.

In de contractvoorbereidingsfase van het project zorgt Jenny er als Technisch Manager TTI voor dat alle eisen die in het contract komen scherp en terecht zijn. Enerzijds is haar rol inhoudelijk, maar anderzijds gaat het om samenwerken. Het gaat om denkruimte maken om inhoudelijk en procesmatig de beste oplossingen te creëren.

Wat doe je precies als Technisch Manager TTI bij het project Zuidasdok?

“Als technisch manager TTI sta ik ten dienste van het team. Ik praat met ontzettend veel mensen en bedenk samen met mijn team plannen die vervolgens worden uitgevoerd door de experts. Ik faciliteer waar dat nodig is. Voor sommige mensen betekent dit dat ik informatie moet geven of besluiten moet nemen, soms regel ik dat de juiste hulp of expertise wordt ingezet en bij anderen betekent het dat ik de juiste toegangspermissies regel. Maar in mijn werk gaat het ook veel over samenwerken, verbinden. Hoe verdelen we het werk? Welke risico’s zijn? Het gaat over financiën, planning en capaciteit. Moet er iemand bijkomen in het team? Dan regel ik de vacature en zet ik de procedure in gang. Dít is wat mijn werk zo leuk maakt, de diversiteit in mijn werkzaamheden én de mensen.

Wat ik ook heel leuk vind in mijn werk zijn de vele stakeholders waar je mee te maken hebt. Daar ben ik ook goed in, ik krijg veel dingen voor elkaar. Als er iemand dwars ligt, dan ben ik vaak degene die weet waar dit vandaan komt. Ik zorg dan dat de juiste mensen bij elkaar komen om op constructieve wijze verder te komen in het belang van het project. Ik houd er wel van als er wat uitdaging is op samenwerkingsvlak, als dingen ingewikkeld zijn en er gepuzzeld moet worden.”

Jouw collega’s Emiel, Freddie en Frank zijn ook betrokken bij het project. Hoe zit dat?

Bij Covalent delen we de drive om samen tot een beter oplossing te komen. Het is fijn om met deze collega’s ook aan hetzelfde project te kunnen werken. In een project zijn altijd mensen met verschillende belangen en intenties betrokken. Als je met mensen werkt die je goed kent, dan gaan dingen makkelijker. De beheersing van processen rond aanleg, realisatie, exploitatie en onderhoud kan volgens ons beter en goedkoper. We zitten er allemaal op die manier in. Ik ken inmiddels overigens heel veel mensen in de sector. Ik denk dat ik met een derde van de mensen in de branche vrij nauw heb samengewerkt. Dat maakt het ook leuk, veel mensen zijn én voelen zich echt betrokken en dat maakt dat je tot mooie oplossingen kunt komen.”

Wat ga je doen als dit project afgerond is?

“Als het project klaar is dan ga ik er met een big smile doorheen rijden. De wisselbaan op de A1 geeft me ook nog altijd zo’n yeah-gevoel’ omdat dat mijn project was. Natuurlijk hebben we er met een heel team aan gewerkt, maar je hebt eraan mogen bijdragen. Omdat zo’n project ook lang duurt raak je er echt mee verbonden.”

Projectinformatie Zuidasdok: website Zuidasdok

Meer nieuws

Deel dit bericht

LinkedIn
WhatsApp
Email