Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Projectupdate: van collega Jenny Daverveld bij Zuidasdok

Jenny Daverveld - Covalent
Covalent helpt Zuidasdok met de aanbesteding voor de Zuidastunnel. Het project Zuidasdok is een van de projecten waar inmiddels een aantal collega’s van Covalent werkzaam zijn. Het is echt een project waar wij waarde kunnen toevoegen door onze kritische blik en door onze kracht om te verbinden. De Zuidastunnel is deel van een omvangrijk programma, Zuidasdok. Het gaat om de ruimte op de Zuidas en om hoe die ruimte kan worden gebruikt: meervoudig ruimtegebruik en gebiedsontwikkeling staan centraal.

Een ander perspectief en de menskant

“Mijn bijdrage aan het project zit vooral in het verbinden van mensen en inhoudelijke vraagstukken. Ook breng ik creativiteit in bij het bedenken van oplossingen, omdat ik dingen vanuit een ander perspectief bekijk. Dat komt deels omdat ik naast mijn HTS-studie ook sociologie heb gestudeerd, waardoor ik kennis meebreng over organisatie en samenwerking. Hierdoor draag ik bij aan meer aandacht voor de menskant in dit project. Dit is zo’n complex project, daar moet je veel vertrouwen op elkaars expertise. Door aandacht te hebben voor de mensen die samenwerken in je project maak je dat mogelijk.”

“Het bijzondere aan dit project, en waarom ik het persoonlijk zo interessant vind om hier mijn bijdrage aan te leveren, is de complexe omgeving waarin we deze moeten bouwen samen met de meervoudige doelen van de tunnel. Naast het verbeteren van de doorstroming van de A10 door deze te verbreden, gaat de Zuidastunnel zorgen voor meer leefruimte, een interessanter leef- en werkgebied én een flinke opwaardering van de ruimte voor OV.”

Hoe mijn werk er nu uitziet

“We bevinden ons nu in de aanbestedingsfase. Eind vorig jaar zijn we begonnen met de gespreksrondes. De gegadigden bevragen ons nu om zo een haarscherp beeld van de opdracht te krijgen. Mijn werk houdt in deze fase van het project in dat ik me voornamelijk bezighoud met de gespreksrondes en met de voorbereiding van de volgende fase van het project.”

Klein bureau, grote impact

“Wat ik heel leuk vind, is dat er meer mensen vanuit Covalent betrokken zijn bij Zuidasdok, dat is prettig in de samenwerking en maakt het snel vertrouwd. Het is heel gaaf dat we vanuit een klein bureau als Covalent zulke enorme projecten kunnen doen. Je hoeft niet groot te zijn om grootse dingen te doen.”

Traineeship volgen en ook meewerken aan dit soort mooie projecten?

Dat kan! Neem contact met ons op via info@covalent.nl. We maken graag kennis met je!

Meer nieuws

Deel dit bericht

LinkedIn
WhatsApp
Email