Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stage lopen bij Covalent? Lees het interview met Anne

Covalent technisch management Zuidasdok

“Ik ben heel blij dat ik met Covalent in contact ben gekomen. Hierdoor ben ik op deze afstudeerstage terecht gekomen, en het voelt goed om echt te kunnen bijdragen. De punten die ik heb aangedragen worden echt geïmplementeerd. Het belandt niet in een la of in de papierbak.”

Recentelijk heeft Anne haar afstudeerstage met succes afgerond bij Covalent bij het programma Zuidasdok. Dit grootschalige programma bestaat uit meerdere projecten en richt zich op het verbeteren en uitbreiden van de infrastructuur om de bereikbaarheid van Amsterdam en het noordelijke deel van de Randstad te verbeteren.

“Ik heb tijdens deze stage iets mogen bijdragen aan een enorm programma, wat ook écht gebruikt gaat worden. Dat is natuurlijk heel erg leuk.”

Anne heeft voor Zuidasdok een prestatiemeting ontwikkeld voor veiligheid en gezondheid die van toepassing is op alle projecten binnen het programma. De meting bestaat uit maar liefst 35 criteria om de veiligheid in deze projecten te kunnen meten. Uit deze uitgebreide lijst zal Zuidasdok er uiteindelijk tussen de 10 en 15 criteria implementeren. Naast het vaststellen van veiligheidscriteria, heeft Anne ook een beloningssysteem ontwikkeld dat verbonden is aan de veiligheidsprestatiemeting. Dit systeem omvat kwartaalmetingen en halfjaarlijkse uitreikingen, waarmee prestaties worden erkend en continue verbetering wordt aangemoedigd. Het helpt de verschillende projecten van elkaar te leren en positieve resultaten van elkaar over te nemen.

“De opleiding Integrale Veiligheidskunde is erg breed. Je kunt er alle kanten mee op, maar je zoomt nergens écht op in. Die kans heb ik nu wel gekregen,” vertelt Anne.

Ze heeft niet alleen theoretische kennis opgedaan, maar ook praktische ervaring variërend van veiligheidswandelingen tot toolbox meetings, het zijn dingen die je in de opleiding niet tegenkomt, maar wel op een stageplek als deze.

“Wat me verraste was dat de bouwsector eigenlijk heel erg leuk is. Ik heb daar nooit eerder aan gedacht. Ik vind het geweldig dat veiligheid in de bouw een heel concreet onderwerp is. Je kunt er levens mee redden, als je veiligheid goed op orde hebt,” aldus Anne.

Meer nieuws

Deel dit bericht

LinkedIn
WhatsApp
Email