Meteen naar de inhoud
logo Covalent I.T.S.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tjerk-Peter over het beheer van de nautische bediencentrale in Heerhugowaard

Voor de Provincie Noord-Holland is onze collega Tjerk-peter van den Berg bezig om de beheerorganisatie in te richten voor de bediencentrale in Heerhugowaard. Deze nieuwe beheerorganisatie wordt verantwoordelijk voor het beheer van de technische systemen van de bediencentrale. Daarnaast zullen zij de aansluiting en integratie verzorgen van de nautische objecten op  de bediencentrale. Zo worden de bedienaren, die verantwoordelijk zijn voor het veilig en duurzaam reguleren van de (vaar)wegen, optimaal ondersteund door de beschikbare systemen.

Vanuit Covalent is Tjerk-Peter van den Berg, adviseur industriële automatisering en technisch manager, aangesteld om deze beheer organisatie vorm te geven. Hij treedt op als eerste aanspreekpunt voor de stakeholders, zowel intern als extern. Verder is hij verantwoordelijk voor het creëren van inzicht en waar nodig het verbeteren van de bestaande beheer processen. Hij houdt zich bezig met de interne afstemming, het inregelen van de – op ITIL gebaseerde – beheerprocessen en de contractbeheersing voor de betreffende aannemers. Daarnaast kijkt hij naar hoe de nieuwe beheerorganisatie zich gaat verhouden tot de provincie-brede beheertaak.

Tjerk-Peter zegt over zijn rol in dit project: “Ik ben nu eigenlijk kwartiermaker voor de beheerorganisatie. Het is mijn taak om de beheerorganisatie in te richten en te organiseren, met als uiteindelijk doel deze over te dragen aan de nog aan te stellen beheerder.”

Daarnaast vervult Tjerk-Peter zelf (ad interim) de rol van beheerder. “Het is de bedoeling dat ik beheertaken ga overdragen aan de nieuwe beheerder. Daarom houd ik me ook bezig met het opstellen van een functieomschrijving, in een later stadium het inwerken en het overdragen. Eigenlijk zorg ik voor een ‘zachte landing’ als de persoon in dienst treedt. Ik zorg dat de nieuwe bedienaars straks alles hebben wat technisch gezien nodig is voor het veilig bedienen van de aangesloten bruggen en sluizen.”

Meer nieuws

Deel dit bericht

LinkedIn
WhatsApp
Email